HEM BUGÜNÜMÜZÜ HEM YARINIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ
GÜNDEM 17.03.2026 15:52:00 0

HEM BUGÜNÜMÜZÜ HEM YARINIMIZI ONLARA BORÇLUYUZ

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, dün akşam Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın düzenlediği iftarda şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum temsilcileriyle buluştu.

Konuşmasına şehit ve gazilerin önemine vurgu yaparak başlayan Bülent Turan hem bugünlerimizi hem de yarınlarımızı onlara borçlu olduğumuzu vurguladı. Turan "Onlar var diye biz bugün bayram kutlayabiliyoruz." İfadelerini kullandı. Türk milletinin şehitlik ve gazilik bilincinin başka milletlerden çok farklı olduğunu anlatan Turan, vapurlarda, okullarda, hastanelerde, köprülerde, hayatın her noktasında şehit isimlerinin yaşatıldığını, bunun bu milletin onlara verdiği değerin en somut göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

 Malazgirt'ten 15 Temmuz'a, Aynı Ruh

Bin yıl önce Malazgirt'te, yüz yıl önce Çanakkale ve Dumlupınar'da şehadete yürüyen milletin aynı ruhla 15 Temmuz'da da meydanlara indiğini hatırlatan Turan, bu karakterin değişmediğine, bunun da millet şuurunun yüksekliğine işaret ettiğine vurgu yaptı. "Dün Malazgirt'e koşanlar bugün 15 Temmuz'da da ayağa kalktı" diyen Turan, terörle mücadele ve asayiş operasyonlarındaki kararlılığın da bu geleneğin devamı olduğunu vurguladı. "Bu milletin bağrından şehadet aşkını almanın kimsenin haddi ve hakkı yok" ifadesi salonda alkışlarla karşılandı. Turan, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyaya da dikkat çekti. Suriye ve İran'daki son gelişmeleri işaret ederek, bir dönem "gereksiz" bulunan adımların bugün ne kadar yerinde olduğunun anlaşıldığını söyledi." Dün 'ne gerek vardı' diyenler, bugün Suriye'ye, İran'a bakıp 'haklıymışsınız' diyor" diye konuşan Turan, Türkiye'nin bu coğrafyada bin yıldır var olduğunu ve bunun devam edeceğini de sözlerine ekledi. "Yedi düvel yeri geldi savaşa çekti, kavgaya çekti. Bu toprakları terk etmedik, etmeyeceğiz" dedi. Turan, Terörsüz Türkiye sürecinde şehit aileleri ve gazilere yönelik tahrik girişimlerinin olabileceğine dikkat çekti. Zaman zaman kışkırtma ve provokasyon girişimleriyle karşılaşabilecekleri konusunda uyarılarda bulunan Bakan Yardımcısı, fitne odaklarına karşı da aynı omuz omuza duruşun sergileneceğini net biçimde ifade etti. Konuşmasını Kadir Gecesi'nin manevi iklimine vurgu yaparak tamamlayan Turan, ülkenin kardeşliğinin kıyamete dek sürmesi için dua etti. Bülent Turan "Zor bir coğrafyadayız, zor dönemlerden geçiyoruz. Ama 84 milyon Anadolu güneşi altında bir ve beraber olalım istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Gece, şehitlerin ve gazilerin dualarla anılmasıyla son buldu.

GELECEĞİN KARTALLARI ECDADIN İZİNDE

LAPSEKİ’DE ULAŞIM STANDARTLARI MERCEK ALTINDA

TURİZMCİLER VE TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI BİR ARADA

GEYİKLİ’NİN HER NOKTASINDA BELEDİYE İMZASI

GENÇLERDEN TARİHİ YÜRÜYÜŞ

ÇOMÜ’DEN DEV ULUSLARARASI ATILIM

ÇOMÜ'DE PROMOSYON KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

DAVASI REHBERİMİZDİR

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BİLİMLE YETİŞİYOR

AFETLERE KARŞI ORTAK AKIL

DİYANET SEN'DE DURMAK YOK

BOB PİLATES KAPILARINI AÇTI

ÇANAKKALE'DE TORBACI OPERASYONU

EĞİTİM VE MANEVİYAT EL ELE

CHP PARTİ OKULU’NDAN ÇANAKKALE’DE STRATEJİK HAMLE

ÇANAKKALE’DE ERZURUM RÜZGARI ESECEK

KÖY ENSTİTÜLERİ RUHU ÇANAKKALE’DE YAŞIYOR

VALİ TORAMAN MESAİ ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

ÇAN’DA YENİ TAT DURAĞI

LAPSEKİ'DE BELEDİYE MESAİSİ HIZ KESMİYOR

HEM KURSİYERLERLE HEM ESNAFLA BULUŞTU

KÜÇÜKKUYU'DA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

MİLLİ GÖRÜŞ ÇANAKKALE'DE BAYRAMLAŞTI

MİLLETVEKİLİ GÜNEŞHAN BAYRAM MESAİSİNDE

YENİDEN REFAHDAN AHDE VEFA

AK PARTİ HEYETİ HASTALARI UNUTMADI

CUMHUR İTTİFAKINDAN BİRLİK POZU

ÇANAKKALE'DE DADAŞLARIN BAYRAM COŞKUSU

BELEDİYEDEN T PLAKA İHALESİ

İYİ PARTİ HEYETİNDEN ÇAN'DA BAYRAM TURU

GÜZELYALIDA BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

VALİLİKTEN SÜRÜCÜLERE SABIR VE DİKKAT ÇAĞRISI

BİGA AK PARTİDEN SERT TEPKİ

DAMAK ÇATLATAN BAKLAVA

AYM ÜYESİ İNCE YENİCE'DE

ETÜT MERKEZİ ÇEVRESİ YENİLENİYOR

AK PARTİDEN VEFA ZİYARETİ

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEDİ, OTOPARKLAR KİLİTLENDİ!

DENİZCİLİK CAMİASININ ACI KAYBI

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI ÇANAKKALE’DE TEK YÜREK

AK PARTİ’DE ÇAN ÇIKARTMASI

İYİ PARTİDE BAYRAM COŞKUSU

AŞAV'DAN İYİ PARTİ'YE ANLAMLI ZİYARET

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ RANDEVU

GÖKÇEADA’DA BİRLİK TABLOSU

ÇANAKKALE’DE RESMİ BAYRAMLAŞMA

BAŞKAN ADAYI ASAN, ESNAF CAMİASININ BAYRAMINI KUTL...

AYVACIK’TA BAYRAM COŞKUSU

Güneşli
16.3° / 5.4°

BAKANLIKTA SENDİKA MESAİSİ

GELECEĞİN KARTALLARI ECDADIN İZİNDE

ÇOMÜ’DEN DEV ULUSLARARASI ATILIM

ÇANAKKALE'DE YEŞİL HAREKAT

HUKUK HİZMETLERİ MASAYA YATIRILDI

ÇANAKKALE ESNAFININ UMUDU ABDÜLAZİZ ASAN

ÇANAKKALE’DE YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

AFETLERE KARŞI ORTAK AKIL

EĞİTİM VE MANEVİYAT EL ELE

VALİLİKTEN SÜRÜCÜLERE SABIR VE DİKKAT ÇAĞRISI

ÇANAKKALE’DE RESMİ BAYRAMLAŞMA

ÇANAKKALE’DE GIDA DENETİMİ SEFERBERLİĞİ

BAKAN YARDIMCISI TURAN’DAN BAYRAM KUTLAMASI

ESNAFIN SESİ YÜKSELİYOR

ADALARA FIRTINA ENGELİ

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

DEMİR'DEN SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

18 MART’IN GURURU İFTAR SOFRASINDA TAÇLANDI

TERZİOĞLU’NUN MİRASI ÇOCUKLARA YUVA OLUYOR

ÇANAKKALE’DE YAVRU VATAN RÜZGARI